Polyester Kanvas
Kanvas malzemeye baskı, iç mekân makinelerinde ve dış mekân makinelerinde yapılabilir. Kanvas baskılar, kanvas kumaşa yapılan baskılardan farklı olarak dış mekânda da kullanılabilir. Tüm iç ve dış mekân tanıtım ve dekorasyon işlerinde kullanıma uygundur.
Kanvas baskı nasıl yapılır?
Kanvas baskı için öncelikle kullanılacak yer, konum ve malzemeye göre uygun kanvas seçilir. Birçok renk ve desende kanvas kumaş vardır ancak dijital baskıda 2 çeşit düz beyaz renkte kanvas kumaş kullanılabilir; polyester kanvas, ve pamuklu kanvas. Seçilen malzeme iç veya dış mekân baskı makinelerine yerleştirilir. Direkt baskı yöntemiyle kullanılmaktadır. Ardından grafik tasarımı yapılan çalışmanın baskısı yapılır. Kullanılan malzemeye göre kuruma süresi beklenir. Kanvas baskı kuruduktan sonra ömrünü uzatmak (gün ışığından solmalara ve zamanla yıpranmalara karşı dayanıklılığı arttırmak) için vernik uygulanabilir. Yüzey koruma uygulaması, kullanılan baskı makinesi ve kanvas malzemenin türüne göre değişiklik gösterebilir.
Bunların yanı sıra kanvas baskı malzemelerinde kullanım alanı, derinlik ve kaliteye göre petek kanvas, parlak kanvas, eco-solvent kanvas, su bazlı (dye) kanvas ve pigment kanvas çeşitleri bulunmaktadır.
Kanvas malzemelerin başlıca özellikleri aşağıdaki gibidir;
- Üstün kaliteli, mat yüzey yapı.
- Hızlı boya emilimi ve anında kuruma özellikli.
- Dengeli mürekkep dağılımı ile kaliteli ve verimli baskı.
- Anında renk tutma özellikli.
- Tüm iç mekân ve dış mekânlarda kullanıma uygundur.
Kanvas baskı nerelerde kullanılır?
Kanvas baskı, malzemenin yapısı gereği bir iç mekân ürünüdür. Bu nedenle en çok iç mekânların vazgeçilmez eşyası olan tablolarda kullanılır. Kanvas baskı yöntemi ile klasik bir tablo uygulaması yapılabileceği gibi kişisel resimler de kanvas üzerine basılabilir.